Eilen tuli 1 kk uruguayssa tayteen. Hostaiti kysyi etta onko aika menny nopeasti vai hitaasti. Maa en osaa sanoa. Ihan normaalisti se on menny. Oottelen tassa etta Anu tulee suihkusta niin mennaan ostamaan sokeria. Tehtiin eilen maailman historian surkeimmat mokkapalat ja kaytettiin niihin kaikki sokeri joten ajateltiin etta ostetaan tilalle uus paketillinen niin saadaan illalla juoda mate dulce. En osaa sanoo suomeksi, mika se on. Aaa mun suomenkieli on oikeasti niin kokkoa jo.

Aattelin etta kirjotan tahan kaikkea, mita eroa mun elamalla suomessa ja taalla uruguayssa on (oikeesti oon niin varma etta tossa lauseessa on joku pielessa mut en osaa sanoa, mika..):

-taalla ollaan kengat jalassa sisalla

-taalla ei ole mitaan lammitysta taloissa, joten joskus sisalla on kylmempi kuin ulkona. ja ulkona on kylma.

-koulussa on ihan normaalia etta joka paiva vahintaan yksi opettaja ei ole ilmestynyt kouluun

-koulussa myos lunttaaminen on ihan tavallista.

-taalla annetaan tervehtiessa ja hyvastellessa yks poskipusu

-uruguaylaiset puhuu paljon, nopeasti ja kovaan aaneen :D

-ja ne tykkaa puhua aiheen vieresta. koulussakin on tavallista etta kesken tunnin joku toinen opettaja tulee juttelemaan opettajan kans. tanaan keskusteltiin fysiikantunnilla yhden toisen opettajan rikkinaisesta pesukoneesta ja eilen puolet yhteiskuntaopintunnista meni kun opettaja kertoi miten sita arsyttaa ne ihmiset jotka kadulla myy sukkia ja huiveja tms.

-ja naa puhuu paljon pahaa toisista niitten selan takana! ja sit kasvokkain ollaan parhaita kavereita melkein! :)

-naa syo paljon lihaa. joku voi lahettaa mulle poronkaristysta. naa haluais maistaa :P

-jos naa tekee kotona pizzaa, ne tekee pyorean valkosen leivan ja laittaa paalle tomaattikastiketta. ei muuta.

-naa syo klo 1 lounaan ja paivallisen (esim keittoa, tai pizzaa. tai jotain pienta, ei oikeestaan mikaan "paivallinen" vaan enemman valipala mun mielesta :D ) klo 10.

-taalla kylassa kaikki tuntee kaikki (paitsi mina en viela) .

-KAIKILLA on lempinimi. Ja jotkut lempinimet on aika outoja lisaksi ;D esimerkiksi yks poika on pancho, mika tarkottaa hot dogia. ja meidan sisko ei suostu kertomaan sen lempinimea, paitsi se sanoi etta se on joku kala. ja yhen lempinimi tarkottaa ankkaa.

-naa kattoo televisiota tosi paljon. joka ilta tulee ainaki yks sarja minka ne kattoo (paitsi eilen tais tulla viimenen jakso, mut sen tilalla on nyt joku uus) . lisaksi nain lahella brasiliaa, suurin osa kanavista on portugaliksi. etta maa opin portugalinki tassa samalla! :D

Aaaaa sain just postikortin kotoa! Se on lahteny oulusta 20.08, ja nyt on 15.09. Alle kuukausi! :) Antaa tulla lisaa postia sielta kotoa, maa haluan suklaata, SALMIAKKIA (ei tartte jakaa kaikille koska kukaan ei kuitenkaa tykkaa hehee) ja vahan lisaa suklaata kiitos :) Ja jos mahdollista niin puolikas poro jonka voin grillata taalla ;DDDDD Noei. lakkahillo ois hyvaa :) Juu. 

Meen nytten tasta, moikkaaa<3