Viikon loma! :D Jeee!

Vaikka taalla ei koulu kylla ihan samallatavalla stressaa kuin suomessa, etta en nyt mitenkaan loman tarpeessa ollu mutta mikas tassa. Ainut huono puoli on, etta kun ei kay koulussa, paivassa on viela vahemman tekemista kuin normaalisti ;D Vaikka hyvin mina ja Anu ollaan viihdytty, eilen illalla just huomattiin etta koko paivana ei ollu sellasta tylsaa "aaa mita nyt tehdaan"-hetkea, mita alkulomasta oli aika paljon :P  Saattoi johtua siita, etta Anun vanhempien lahettama paketti tuli, ja ihasteltiin pari tuntia eestinkielisia lehtia, suklaata ja eestinlippua. Ja meidan hostaiti laitto pyorimaan videoita karnevaalista, joka on siis aina helmikuussa. Nyt perjantaina valitaan kai karnevaalikuningattaret :)

Ja eilen illalla keksittiin pyytaa meidan serkkua etta lahtee Riveraan (sanokaa joku taipuuko tuo "riveraan" "riveralle" vai jotenkin muuten) meidan kanssa ja sit mentiin serkkujen ja tadin ja sedan taloon yoksi (kaytiin illalla serkun kans keskustassa ja saatiin uusia kavereita ja saatiin vastata anun kans TAAS samoihin kysymyksiin) . Ja aamulla kuudelta herattiin ja mentiin puoli seitseman bussilla Riveraan ja shoppailtiin =) Mun visa electron toimii! Mut ainut ongelma on, etta taalla on aika vahan kauppoja, missa voi kayttaa electronia tai korttia ylipaataan. Mut ei hataa, kateista on ja pitaa joskus kokeilla nostaa rahaa kun mennaan jonnekki isompaan kaupunkiin missa on visaautomaatteja (taalla ei oo MISSAAN. oikeesti. en oo viela nahny yhtaan)

Mutjoo, ostin kaks sellasta ohutta villapaitaa, millasia on kaikilla taalla (naa rakastaa villapaitoja) ja sit sandaalit ja sellasen lyhyen vaaleanpunaisen hameen (kuulostaa kamalalta mut on oikeesti tosi kiva). Ostin myos hotdogin, mehua kaks mukillista ja jaatelon (kolme palloa, mansikoita, kermavaahtoa ja suklaata).  Tais menna alle 40 euroa. tai ehka vahan paalle, koska ne sandaalit oli kalliit, 15 euroa :( vaikka ne oli brasilian puolelta.

Mut joo, oikeesti kirjotan teille kaikkein yleisimmat kysymykset mita me kuullaan anun kans: Mista te ootte, ootteko te kanadasta, ootteko te usasta, kuinka vanhoja ootte (ja melkeen kaikki on tahan mennessa sanonu etta vaikutetaan vanhemmilta, yleensa ne on veikannu kahtakymmenta tai kahtakymmentayhta vuotta ;DDDD ) , tykkaatteko minas de corralesista, missa te asutte, onko teilla poikaystavaa, tiedatteko shakiran (koska Anu nayttaa naitten mielesta shakiralta), tunnetteko hilaryn (vaihtari joka oli tassa perheessa viime vuonna), lahditteko vaihtoon omasta tahdosta vai siksi etta teidan vanhemmat halus, miksi tulitte uruguayhin, saitteko te valita etta tuutte minas de corralesin (ja sit 10 min paivittelya etta voi ressukat kun paadyitte tanne) jne...

Mutjoo, oon kylla viihtyny taalla tosi hyvin, ihmiset on hirmu mukavia taalla. Ja vaikka taalla on valilla vahan tylsaa, niin asian voi kaantaa myos toisinpain: taalla on mukavan rauhallista! Ei tartte kokoajan olla juoksemassa paikasta toiseen tuli hannan alla. Ja aletaan Anun kans ens viikolla oikeesti kyselemaan etta onko taalla mitaan ryhmaa tai joukkuetta tms mihin voidaan liittya. 

Ja espanjankieli sujuu hyvin! En tietenkaan ymmarra ihan kaikkea viela, mutta jos joku puhuu mulle, ymmarran kylla. Ja uskallan vastata kotipuhelimeenkin nykyaan. Vastasin kylla ennenkin, mutta se oli vahan sellasta "holaa?" "aslkjdhajlsdh IVONNE askdjaslj" "hmmmm.... no entiendo español, que dijiste" "askjdhkajsdh?" "como?" "kjashdjkAHSjkda...lkjasldka? aksljdlaksjda CHAU *klick*":PPPP Nyt sujuu onneks jo paremmin :) Ihmiset puhuu taalla tosi paljon puhelimessa. Ja varsinki kotipuhelin on kovassa kaytossa! Ja nailla on kotipuhelinnumerossa vaan 4 numeroa!! 

Joo. Mut taalla missa asun, nii osa ihmisista sekottaa espanjaa ja portugalia keskenaan, tai puhuu espanjaa brasilialaisella aksentilla tai jotain. Ja tassa kylassa on paljon sanoja joita ei kayteta muualla uruguayssa. Esim "si" on "so" ja jos joku juttu on tosi hyva, se on "re legal!" ja "mandar un sms" on "pasar un sms" :DD ja "como estas/como andas" on "como pasaste" jne :) ja naa nieleen sanoista lopun argh. Mut ymmarran kokoajan paremmin, mika on hyva. 

Odotan etta aitin ja iskan lahettama paketti tulee ens viikolla. Eikun seuraavalla viikolla. Anun vanhemmat lahetti sille sellasta outoa jauhoa mita Anu sekottaa jogurttiin tai maitoon. Sen nimi on "kama". Ihan omituisia nuo eestilaiset. Anun vanhemmat myos lahetti Anulle vaatteita jotka ei mahtunu matkalaukkuun. Jos joku haluaa lahettaa mulle mun valkosen hatun (sen lippalakin tai sit sen lierihatun) niin kiva, koska aurinko alkaa paistaa aika polttavasti. Vaikka ehka ostan jonku lakin ens kerran kun meen jonnekki kaupunkiin, siihen asti pitaa parjailla huiveilla ja perheen lippalakeilla (jotka on rumia :D )

muchas besos y saludos a todos!

-Karla